Lettre aux parents version grecque

Σεπτέμβριος 2019. Επιστροφή στα θρανία με το νέο Γενικό Διευθυντή, κο Damien Ganier, στα ηνία του εκπαιδευτηρίου μας. Ο AEFE αναδιοργανώνει το σύνολο του Δικτύου της Γαλλικής Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό (στο LFH τα τελευταία χρόνια αντικαταστάθηκαν πολλές θέσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών με τοπικούς εκπαιδευτικούς). Συγχρόνως το έργο για την επέκταση και ικανοποίηση των κτιριακών αναγκών του σχολείου μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιπροσωπεύοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογσιμού, ενώ η εταιρεία Vinci μελετά και προχωρά στην ανακαίνιση και επισκευή της 10ετούς πλέον εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου του σχολείου μας. Δεν θα πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε και το νέο Baccalauréat, που μπαίνει σε ισχύ τη φετινή η σχολική χρονιά!

Μεγάλες και απαιτητικές αλλαγές  μας περιμένουν όλους, που θα εγείρουν  θέματα προς συζήτηση, αναζήτηση και υποστήριξη.

Εμείς οι γονείς, που συμμετέχουμε κατά 60% και πλέον στο κόστος λειτουργίας του σχολείου, εκφράζουμε τη γνώμη μας στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, στο Συμβούλιο της Διοίκησης, στο Συμβούλιο του Σχολείου, καθώς και στις συντονιστικές επιτροπές Εστίασης, Μεταφοράς, Υγιεινής/Καθαριότητας, Ταξιδιών, Υποτροφιών κ.ά, μέσω των εκπροσώπων μας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (APE). Και η εκπροσώπηση αυτή είναι και πρέπει να παραμείνει ισχυρή!

Μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει:

       να διατηρήσουμε τα δίδακτρα σε ανάλογα, με τον πληθωρισμό, επίπεδα

       να εξασφάλισουμε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών

       οι σχέσεις μας με τον ΑΕFE να είναι πάντοντε εποικοδομητικές, ακόμα και όταν βρεθήκαμε αντίθετοι στην άρνησή του να ανανεώσει τις θέσεις των αποσπασμένων διδασκόντων

       να διατηρηθεί στο 42% η συμμετοχή του AEFE στο  κόστος των αποσπασμένων καθηγητών (το χαμηλότερο στα γαλλικά σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης), πάντα χάρη στην ευαισθησία και την καλή οικονομική διαχείρηση του LFH.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν είναι δεδομένο και γι’ αυτό πρέπει να διατηρηθεί αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου.

Τα τελευταία χρόνια η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γαλλικού Τμήματος (APE) δεν χαίρει ιδιάιτερης συμμετοχής. Πιστεύουμε πως οι γονείς βλέπουν πως το σχολείο ευημερεί, ο αριθμός των μαθητών είναι συνεχώς αυξανόμενος,  τα δίδακτρα διατηρούνται σε αποδεκτά επίπεδα, τα αποτελέσματα στις εξετάσεις είναι λαμπρά και ελπιδοφόρα, οι εγκαταστάσεις ανακαινίζονται, το εκπαιδευτικό υλικό ανανεώνεται, οι εξωσχολικές δραστηρίοτητες αναπτύσσονται λόγω της συμμετοχής αλλά και της ποικιλομορφίας τους, η εστίαση και η μεταφορά των μαθητών ανανεώνεται πάντα προς το καλύτερο…. Πίσω όμως από όλα αυτά υπάρχει η αρωγή, η συμβολή, η επιμέλεια και ο εθελοντισμός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Ο Σύλλογός(APE) μας όμως πάσχει από την έλλειψη εθελοντών. Αρκετά μέλη της Επιτροπής του Συλλόγου μας, λόγω σοβαρών οικογενειακών υποχρεώσεων, δεν είναι διαθέσιμα στις συνεχείς ανάγκες που προκύπτουν. Αυτός είναι και λόγος που ο ιστότοπός μας δείχνει ανενεργός και η επικοινωνία μας σπάνια .

Παρόλα αυτά, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε:

       οργανώνοντας εκδηλώσεις που, με τα έσοδά τους, μας επιτρέπουν να στηρίξουμε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες στα εκπαιδευτικά ταξίδια

       συμμετέχοντας σε όλες τις επιτροπές του σχολείου , και ιδιαίτερα σ’ αυτήν των υποτροφιών

       βοηθώντας τους διδάσκοντες που ζητούν την αρωγή μας σε παιδαγωγικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες 

       υποστηρίζοντας τους τελειόφοιτους στη γιορτή της αποφοίτησής τους.

Σήμερα, μέσα από αυτές τις γραμμές σας καλούμε τη φετινή σχολική χρονιά να ενώσετε  τις δυνάμεις σας μαζί μας!

Γιατί, όσο κι αν φαίνεται κοινότυπο, εσείς, οι γονείς είστε το μέλλον αυτού του σχολείου! Γιατί, για πολλούς από σας, το ταξίδι στο LFH μόλις ξεκίνησε και τα παιδιά σας θα περάσουν πολλά χρόνια μέσα σ’ αυτό. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν (και θα αφορούν στα παιδιά σας!) θα πρέπει να επικυρωθούν από εσάς! Γι’ αυτό και ο Σύλλογος (APE) πρέπει να είναι και να παραμείνει δραστήριος και ισχυρός!

Αν είστε διαθέσιμοι ή θέλετε να γίνετε μέλη ή/και να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε, επικοινωνήστε μαζί μας… γιατί κάθε παρουσία είναι ευπρόσδεκτη!!!!!!

Να είστε όλοι καλά!

Η επιτροπή του APE (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γαλλικού Τμήματος του LFH)